jump to navigation

Waltari-kirjat luvun alla ja pari muuta odottamassa 30. lokakuu, 2008

Posted by Kirsi Luukkanen in Dekkariseurassa tapahtuu.
trackback

Dekkariseuran lukupiiri käynnistyy ensi viikolla, tiistaina 4.11. klo 17.30 Kallion kirjastossa Helsingissä. Ensimmäisellä kerralla puhutaan ylipäänsä rikoskirjallisuudesta ja valitaan yhdessä ensimmäinen lukupiirikirja.

Luen tällä hetkellä Panu Rajalan Mika Waltari -elämäkertaa ja Juri Nummelinin Unohdettua Waltaria. Molemmat ovat tuhteja ja tiiviitä paketteja, vaikka ensimmäinen on n. 600 sivua jälkimmäistä paksumpi.

Helsingin kirjamessuilta ostin muutaman uuden dekkarin mm. Arnaldun Indriðasonin Talvikaupungin, mutta valitettavasti en ole vielä päässyt siihen käsiksi.

Voisiko lukupiirissä lukea aivan uusia rikosromaaneja tai tietokirjoja tai käsitellä kokonaisuudessaan vaikkapa Arnaldurin tuotantoa? Olen lukupiirinoviisi ja olisi hauska kuulla millaisia lukupiirejä ja onko sellaisia missä luetaan vain dekkareita?

Mainokset

Kommentit»

1. Kirsi Luukkanen - 5. marraskuu, 2008

Olen täysin samaa mieltä Peter Robinsonin osalta! Robinson on kuuma nimi maailmalla, mutta Suomessa hän on aika tuntematon.

”Kuiva kuuma kesä” teki lähtemättömän vaikutuksen ja muistan vieläkin hyvin sekä lukukokemuksen että tarinan, mutta täytyisi ottaa opus uudelleen käsiin, jotta osaisin sanoa mikä muu siinä veti puoleensa kuin mielenkiintoinen kerronta ja tarina.

Usein tulee vain ahmittuna koko dekkari sen tarkemmin analysoimatta miksi se oli niin vetävä. Sitä vain nauttii lukemastaan.

2. bettyedna - 5. marraskuu, 2008

Miksei voisi ottaa aiheeksi vaikka kokonaisuudessan jonkun kirjailijan tuotannon!

Hyvän kokonaisuuden omaavia kirjailijoita ovat ainakin Donna Leon (mm. ihmiskauppa, ympäristörikokset, väärennetyt lääkkeet, korruptio jne), Jo Nesbo, Arne Dahl, Alexandra Marinina (venäläisyys!), Peter Robinson (’Kuiva kuuma kesä’ aivan loistava kerronta menneessä ja nykyisessä ajassa – harmi vain, että suomalaisiin Robinsonin kerronta ei näytä uppoavan!), John Harvey, Kjell Eriksson, Paul-Erik Haataja (rakastan sitä huumoria mitä niissä on), Qiu Xiaolong (kiinalaisten jokapäiväinen elämä ja politiikka) ja .. niin .. edelleen. Onhan niitä lisääkin, jos näistä ei sopivaa löydy!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: