jump to navigation

Lukupiiri starttasi 5. marraskuu, 2008

Posted by Kirsi Luukkanen in Dekkariseurassa tapahtuu.
trackback

Dekkarilukupiiri starttasi eilen tiistaina Kallion dekkarikirjastossa ja paikalla 15 innostunutta rikoskirjallisuuden ystävää. Keskustelimme dekkarista, sen merkityksestä, miksi luemme dekkareita ja paljastimme omia suosikkejamme.

Luemme kaksi kirjaa ennen joulua: islantilaisen Arnaldur Indridasonin Rämeen ja norjalaisen Jo Nesbøn Lepakkomiehen. Nähtäväksi jää etenemmekö keväällä muihin Pohjoismaihin.

En ole aiemmin osallistunut lukupiiritoimintaan ja ilokseni täytyy todella, että se tuntui kivalta! Dekkareista tai lukukokemuksista on ylipäänsä mukava jutella. Jään jännityksellä odottamaan marraskuun loppua ja seuraavaa tapaamista, ja sitä että syntyykö tänne virtuaalinen lukupiiri.

Mainokset

Kommentit»

1. Keijo Kettunen - 11. marraskuu, 2008

No onhan se erittäin kiinnostava, synkkäsävyinen sovitus yhdestä Arnaldur Indridasonin mieliteemoista, menneisyyden varjoista jotka vaikuttavat traagisesti nykyhetkeen vielä vuosikymmenien päästä. Tosin henkkohtaisesti ehkä vielä suuremman vaikutuksen ovat tehneet AI:n teokset Haudanhiljaista (todella raadollinen perheväkivaltakuvaus) ja Mies järvessä, mutta nämä lienevät pitkälti makuasioita. Kannattaa muuten katsoa myös Rämeen islantilainen elokuvasovitus, joka on saatavissa Suomen dvd-levityksessä kummallisella nimellä Rikospaikka Jar City. Väsäsin siitä pienen arvion viimeiseen Ruumiin kulttuuriin (3/08), löytyy sieltä jos jotakuta kiinnostaa.

2. Katriina Harviainen - 11. marraskuu, 2008

Vielä: ehkä olisikin kiva kuulla tässä vaiheessa kommentteja teiltä, jotka olette jo lukeneet Rämeen aiemmin

3. Katriina Harviainen - 11. marraskuu, 2008

Olenpas ihan samaa mieltä kuin Kirsi siitä, että lukupiirin alku vaikutti oikein mukavalta! Oli hauska kuulla toisten kommentteja, joista osa oli hyvin samantapaisia kuin omat kokemukset ja osa taas oli erilaisia. Ja jos mitenkään oikein tulkitsin niin muutkin vaikuttivat innostuneilta – ja sekin taas innosti itseäkin jne jne.

Olen lukenut Rämettä jo puoleenväliin ja kiinnostava on. Tekisi mieli jo ruveta kommentoimaan, mutta en tiedä jääkö sitten sanottavaa itse tapaamiseen. 🙂

4. bettyedna - 10. marraskuu, 2008

Indridatsonin ’Räme’ ja Nesbon ’Lepakkomies’ ovat molemmat hyviä kirjoja. Ja ne on myös luettu. Joten olisi kiva kommentoida niitä ja lukea muiden kommenteja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: