jump to navigation

Lukupiirin kuulumisia 27. marraskuu, 2008

Posted by Kristiina Vaara in Lukupiiri.
trackback

Heippa!

Huh, vihdoin pääsin (konetta vaihtamalla) kirjautumaan tänne blogiin! Onkohan muilla ollut ongelmia blogin kanssa vai liekö kotikoneeni vain jo niin vanha ja väsynyt?

Lukupiirin viime kokouksessa sovittiin seuraavaa:

Joulukuun kokoontuminen on tiistaina 9.12. klo 17.30 Kallion kirjastossa. Silloin aiheena on Jo Nesbön Lepakkomies.

Tammikuussa kokoonnutaan tiistaina 20.1. Silloin aiheena on Leif G. W. Perssonin Lindamurha. Tammikuusta lähtien kokoontumispäivänä on aina kuukauden kolmas tiistai. (Kokoontumiset ovat aina Kallion kirjaston hienossa dekkarikirjastossa klo 17.30.)

Indridasonin Räme nosti viime kerralla esille paljon kysymyksiä Islannin kulttuurista ja kielestä, ilmastosta, pimeydestä, hiekkamyrskyistä ja vaikka mistä! Valitettavasti asiantunteva alustajamme ei päässyt paikalle, mutta ehkä Islanti-asioihin voidaan vielä palata myöhemmin?

Tanskalainen dekkari herätti myös kiinnostusta, ja pohdimme, onko suomeksi saatavilla mitään tanskalaista dekkaria. Täytyy yrittää selvittää asiaa ensi kerraksi. Jos jollakulla on vinkkejä, kirjoittakaa ihmeessä tänne.

Vilkaisimme myös nopeasti Voitto Ruohosen Kadun varjoisalla puolella -dekkaritutkimusta. Siihen voisi palata kevätpuolella tarkemminkin, kunhan juuri vasta ilmestynyt kirja on paremmin saatavilla kirjastoista.

Tavataan lukupiirissä!

Kristiina

Mainokset

Kommentit»

1. bettyedna - 19. joulukuu, 2008

Minusta on kuitenkin hyvä lukea ’Lepakkomies’ ensiksi. Jatkossa näet kirjan tapahtumiin viitataan usein. Joten ainakin minua harmitti, kun en ollut tätä kirjaa lukenut. Ja kun tietää että jatkossa Nesbön kirjat sitten vain paranevat ja ovat todella hyviä, niin taustan tunteminen on vain hyväksi.

Ainakin minä pidän siitä että useamman kirjan sarjan lukee aikajärjestyksessä. Silloin tietää miksi ja mitä ja minkä vuoksi. Toisaalta joskus suomentamistahti on sen verran hidas että ainakin minä saan sitten miettiä taustoja. Kun ei meinaa muistaa. Siksi minä pidän siitä, että suosikkikirjat löytyvät hyllystä. Voi noepasti tarkistaa asioita.

2. Katriina Harviainen - 18. joulukuu, 2008

Kääk, ei ollut tarkoitus luoda ennakkoluuloja tai tappiomielialaa Perssonin lukemiseen, sori Kristiina. 🙂 Tartu vaan urheasti opukseen.

Kiitos noista Nesbö-havainnoista. Osa oli itsellä samansuuntaisia: hidas syttyvyys ja monet rönsyt. Mulla kirja jäi välillä muutamaksi viikoksi pöydälle ja sitten olin jo joitakin henkilöitä unohtanutkin, keitä olivat. Mutta aion jatkaa Nesbön lukemista.

3. Kristiina Vaara - 16. joulukuu, 2008

Moi,

viime lukupiirissä oli yleisfiiliksenä se, että Lepakkomies ei oikein pudonnut. Sitä pidettiin vähän pitkäveteisenä ja hitaasti syttyvänä. Oliko jollain erilainen kokemus?

Mietimme myös, että esikoiseen oli taidettu ahtaa versoja liian monesta eri aiheesta, joita ei sitten jaksettu kasvatella looppuun asti. Kirjassa oli aika paljon sanoja sisällön kantavuuteen nähden.

Meistä kukaan ei keksinyt myöskään sitä, mikä ”syvempi” merkitys oli sillä, että kirja oli jaettu kolmeen osaan sen yhden myytillisen tarinan mukaan (Walla, Moora, Bubbur). Keksikö joku?

Harry Holen hahmoa kommentoitiin aika supersankarimaiseksi, mutta toisaalta hahmo jäi kiinnostamaan.

Huomioitiin myös kirjan lukuisat musiikkiviittaukset, ja alustuksesta kävikin ilmi, että Nesbö on jonkinasteinen rocktähti Norjassa, jossain bändissä.

Mukava tunnelma oli kyllä taas. Kirjasto tarjosi glögiä ja keksejä. Aluksi palattiin vielä Rämeeseen.

Perssonia en oo saanut vielä käsiini mutta nyt tuli Katin kokemuksesta vähän ennakkoluuloja… Toivottavasti se lähtisi vetämään vielä, vaikka kyllähän 60 sivuakin kulkematonta tekstiä on jo aika paljon. Katotaan miten käy!

4. Katriina Harviainen - 15. joulukuu, 2008

Harmitti myös kun meni Nesbö-istunto ohi. Olisi mukava kuulla jotain kommentteja.

Nyt tahkoan Leif GW Perssonin Lindamurhaa, mutta ainakaan toistaiseksi en ole syttynyt. 60 sivua takana, eikä kulje. Törmäsinkö vihdoin pohjoismaiseen dekkariin josta en kertakaikkiaan pidä kaikista kehuista huolimatta vai onko Perssonin tarinat hitaita käynnistymään vai enkö vain ymmärrä kirjan suuruutta?

5. Kirsi Luukkanen - 11. joulukuu, 2008

Heips,
valitettavasti en päässyt edelliseen lukupiiriin, jossa luettiin Nesbön Lepakkomiestä.

Saitteko mitään uutta irti?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: