jump to navigation

Syksy täynnä dekkaritapahtumia 15. syyskuu, 2010

Posted by Leena Korsumäki in Dekkariseurassa tapahtuu.
trackback

Kuten jäsenet ovat jäsenkirjeestä huomanneet, tänä syksynä on poikkeuksellisen paljon dekkaritapahtumia, joissa Dekkariseura on mukana järjestäjänä. Ja suurin osa tapahtumista on avoimia kaikille, ei vain jäsenille.

Syksyi alkoi jo ensimmäisellä dekkari-illalla Kallion kirjastossa, jossa vieraana oli Matti Laine. Kirjailijavierailut jatkuvat lokakuun illassa  5.10., jolloin paikalle saapuu Jari-Olavi Rantala. Kellonaika on 17.30.

Saman viikon lauantaina 9.10.  järjestää Dekkariseura yhteistyössä  Helsingin yliopiston Suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitoksen kanssa juhlasymposiumin 100 vuotta suomenkielistä rikoskirjallisuutta. Tilaisuus järjestetään yliopiston päärakennuksessa sali 13 (Fabianinkatu 33, 3. krs) klo 9-14. Tilaisuus on avoin kaikille ja siihen on vapaa pääsy. Symposiumin ohjelma löytyy Dekkariseuran nettisivuilta.

Aleksis Kiven päivänä 10.10.  klo 10 on vain seuran jäsenille tarkoitettu juhlabrunssi ravintola Kappelissa.  Jäsenille tiedoksi, että tilaa on vielä, ilmoittautukaa mukaan. Tulkaa kauempaakin ja viettäkää Helsingissä dekkaritäyteinen viikonloppu!

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna on sitten vuorossa kirjamessut. Dekkarilauantai totuttuun tapaan klo 10.30-15.30 lauantaina 30.10.

Marraskuun 2. päivä käynnistyy pitkään suunniteltu tapahtuma, Miten rikoskirjani ovat syntyneet -luentosarja. Yhdessä yliopiston kanssa järjestettävä luentosarja on avoin kaikille. Se jatkuu 1.2.2011 asti. Välissä on yliopiston joululomatauko. Luentosarja järjestetään tiistaisin klo 16-18 (sali 12, Fabianinkatu 33). Ensimmäisen luennon esiintyjinä ovat kirjailijat Tapani Bagge ja Eppu Nuotio.

Marraskuun dekkari-iltaa Kallion kirjastossa ei 2.11. järjestetä, koska luentosarja käynnistyy samana tiistaina.

Joulukuun dekkari-ilta 7.12. järjestetään normaalisti. Yhdessä Bibliofiilien seuran kanssa keskustellaan aiheesta ”Christie, Sariola, Salama – miksi kerätä dekkareita?”

Tapahtumarikkaan syksyn vuoksi tämä blogi on (taas) ollut tuuliajolla. Hallituksen jäsenillä ei riitä aikaa bloggailla täällä kovin säännöllisesti. Olemme silti tietoisia tästä valitettavasta hiljaiselosta ja olemme keskustelleet asiasta. Yhtenä ideana nousi esiin jonkin/joidenkin käräjäarvioiden nostaminen tiiserinä blogiin ennen lehden ilmestymistä. Tämä tietysti edellyttää arvostelun tekijän suostumusta.

Voisiko kirja-arvioiden julkaiseminen täällä vilkastuttaa kommentointia?

Ja otamme edelleen vastaan ehdotuksia muista keskustelunaiheista. Niitä voi kommentoida tähän tai lähettää sähköpostia osoitteeseen sihteeri[at]dekkariseura.fi, jos itse ei halua aloittaa uutta kirjoitusta.

Mainokset

Kommentit»

1. Raija - 6. lokakuu, 2010

Kirja-arviot olisi hieno juttu!

2. Katriina Harviainen - 18. syyskuu, 2010

Syksy täynnä tohinaa! Ensin ”juhlaviikonloppu” 9.-10.10. ja 30.10. kirjamessut ja dekkarilauantai ja heti niiden perään alkaa luentosarja dekkarien synnyttämisestä. Eipä jouda murehtimaan valon ja lämmön vähenemistä!

Voisin kyllä lukea dekkariarvioita täältäkin ja varsinkin kiinnostaisi, jos niistä syntyisi keskustelua. Kuulisi monenlaisia näkemyksiä. Vähän kuin sähköinen lukupiiri.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: