jump to navigation

Johtolanka-palkinto Antti Tuomaiselle 2. helmikuu, 2011

Posted by Leena Korsumäki in Dekkariseurassa tapahtuu.
Tags: , , ,
trackback

Päivä jolloin Vuoden johtolanka -palkinto jaetaan voittajalle, on niitä mukavimpia hetkiä olla mukana pyörittämässä Dekkariseuran toimintaa.

Tänään 2.2. oli taas tuo päivä vuodesta. Kolmihenkinen raati, joka päätti kaksivuotisen urakkansa tähän palkitsemiseen, valitsi voittajaksi Antti Tuomaisen romaanin Parantaja.  Raadin perustelut voi lukea Dekkariseuran nettisivuilta.

Itse en ole valitettavasti ehtinyt vielä lukea tätä kirjaa, joten en voi kommentoida sitä sen enempää. Mutta kahden edellisen teoksen perusteella voin kyllä kehua Tuomaisen kieltä ja tyyliä, niukkaa mutta tehokasta ja vetävää.

Dekkarinlukijoiden suurelle massalle tuore Johtolanka-voittaja on varmaankin vielä varsin tuntematon nimi, mutta toivottavasti palkinto herättää kiinnostuksen myös heissä, jotka muuten vierastavat vähemmän tunnettuja tekijöitä. Ainakin Parantajaan on tämän illan myötä ilmestynyt useita varauksia pääkaupunkiseudun kirjastojen HelMet-järjestelmään (en tosin katsonut paljonko varauksia oli ennen palkintotietoa).

Kirjan kustantajan Helsinki-kirjojen mukaan Parantajan painos on lähes lopussa, mutta siitä on tulossa piakkoin uusi painos, joten kirjakaupoistakin sitä on saatavissa.

Koska en tosiaan ole vielä ehtinyt itse kirjaa lukea kyselenkin, rohkenisiko joku tämän blogin lukija aloittaa kommenteissa keskustelun Parantajasta. Oletko samaa mieltä raadin kanssa, menikö palkinto oikealle kirjalle?

Mainokset

Kommentit»

No comments yet — be the first.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: