jump to navigation

Johtolanka-voittaja verkossa 23. helmikuu, 2012

Posted by Jonna Lehtinen in Dekkariseurassa tapahtuu.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Pekka Hiltunen sai esikoisromaanistaan Vilpittömästi sinun Vuoden Johtolanka -palkinnon pari viikkoa sitten

Itseltäni on kyseinen teos vielä lukematta. Olen kirjablogien suurkuluttaja, joten odotellessani, että saan Johtolanka-voittajan käsiini, olen kolunnut läpi kirjablogeja, joissa Vilpittömästi sinun on huomioitu.

Kyseinen kirja onkin saanut mukavasti huomiota (eli niin kutsuttuja blogisavuja) kirjablogeissa. Pikaisellakin etsinnällä päädyin kymmenkuntaan eri kirjablogin arvioon.

Ensimmäiset blogimerkinnät kirjasta ovat ilmestyneet jo heti syyskuussa (Kokolailla kirjallisesti), ja syksyn mittaan niitä on ilmaantunut useampia. Tähän mennessä viimeisin blogimerkintä Vilpittömästi sinun -kirjasta on Johtolanka-palkinnon julkistamisen jälkeiseltä viikonlopulta (Luetut, lukemattomat).

Muita Vilpittömästi sinun -kirjan maininneita blogeja ovat mm. Sallan lukupäiväkirja, joka on muuten yksi Helsingin Kirjamessuilla 2011  Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkituista blogeista, Kirsin kirjanurkka, Booking it some more, Kolmas linja ja Kulttuuri kukoistaa.

Vilpittömästi sinun on arvioitu myös Kirjavinkit-sivustolla, joka on oman esittelynsä mukaan ”hyvien kirjojen esittelemiseen keskittynyt sivusto”. Kyseessä ei siis ole perinteinen yhden henkilön ylläpitämä kirjablogi, vaan sivustolle kerätään lukuvinkkejä hyvistä kirjoista.

Kirjabloggareiden lisäksi on Vilpittömästi sinun on mainittu myös eräässä äitiysblogissa, ja onpa kyseistä kirjasta keskustelua myös Suomi24-palstallakin.

Blogien lisäksi monet lehdetkin ovat – ainakin verkkosivuillaan – nostaneet Vilpittömästi sinun -kirjan esiin – ja jo ennen Johtolanka-palkintoa. Kirjasta ovat kirjoittaneet ainakin Helsingin Sanomat, Savon Sanomat, Keskipohjanmaa, Aamulehti ja Turun Sanomat. Tässä lehdet on lueteltu järjestyksessä kritiikin ilmestymisajankohdan mukaan. Myös MeNaiset-lehti on noteerannut Vilpittömästi sinun -teoksen.

Surffaillessani verkossa eteeni sattui myös Pekka Hiltusen kaikille avoin Facebook-profiili. Sieltä pääsee katsomaan tuoreen Johtolanka-voittajan ajankohtaiset kuulumiset. Sainkin tiedon siitä, että Vilpittömästi sinun saa ensi syksynä jatkoteoksen Sysipimeä.

Vaikka tämä verkkokatsaukseni on pieni ja hyvin epätieteellinenkin, olen silti yllättynyt siitä, että Vilpittömästi sinun on saanut näin paljon huomiota. Hieno juttu!

Koska itse en siis ole vielä Vilpittömästi sinun -teoksen pauloihin ehtinyt, olisi mielenkiintoista kuulla muiden mielipiteitä. Kuinka moni on jo ehtinyt kirja lukea? Oliko se suosikki Johtolanka-voittajaksi? Osuuko jokin kirjabloggareista naulan kantaan arviossaan Vilpittömästi sinun -teoksesta?

Vilpittömästi sinun (!)

Jonna

P.s. Vilpittömästi sinun on tietenkin arvioitu myös Ruumiin kulttuurin Kirjakäräjillä. Tuo Heikki Ollikaisen kirjoittama arvio on Ruumiin kulttuurin numerossa 2/2011 (s. 70).

Mainokset

Kommentit»

1. Jonna - 27. helmikuu, 2012

Huomasin juuri, että uutena tähän blogiin kirjoittava Tuulevi on myös esitellyt Vilpittömästi sinun -kirjan blogissaan. Jostain syystä tämä bloggaus on jäänyt minikartoituksessani huomiotta: http://tuulevi.wordpress.com/2011/10/11/paha-saa-palkkansa-lontoossa/

2. Kirsi Hietanen - 24. helmikuu, 2012

Nooh, ehkä, jotenkin. Kuuntelen parhaillaan Millennium-trilogian viimeistä osaa, joten se on aika vahvana mielessä. Senkin puutteet korostuvat nyt, kun jo tietää olennaiset juonenkäänteet ennalta. Mutta siitä lisää myöhemmin. Yhtäläisyyksiä on, toki. Tietotekniikan käyttö, esimerkiksi. Samaten Marin yliluonnolliset kyvyt, jotka tuovat mieleen Lisbet Salanderin taidot ja ominaisuudet. Myös tominnallisuus on samankaltaista, mutta valitettavasti Hiltunen kyllä jää aika kauas taakse tässä vertailussa. Ei auta, vaikka vetää kotiinpäinkin 🙂

3. Jonna - 24. helmikuu, 2012

Arvioita ja esittelyitä lukiessani huomasin, että aika moni kirjan lukenut oli maininnut, että Vilpittömästi sinun toi mieleen Stieg Larssonin Millenium-trilogian. Oletteko te, kirjan lukeneet, samaa mieltä?

4. Kirsi Hietanen - 23. helmikuu, 2012

Kiitos, Jonna, katsauksesta! Oman bloginikin tuossa mainitsit. Arvioissani tai oikeammin kai esittelyssäni punnitsin kirjan vahvuuksia ja heikkouksia, ja punnus oli painavampi vahvuuksien kohdalla. Tosin kritisoitavaakin löysin. Lajityyppinä ihan mielenkiintoinen teos, ja aion kyllä jatko-osatkin lukea. Ymmärtääkseni tulossa on ainakin kaksi osaa vielä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: