jump to navigation

luin tämän: The Sherlockian 21. maaliskuu, 2012

Posted by Tiina Maria Onni in Dekkariarvioita suomentamattomista teoksista.
Tags: , ,
trackback

The Sherlockian, kirjoittanut Graham Moore.

Kirja tarttui matkaani kuukausi sitten takavasemmalta. Olin lähdössä työmatkalle ja katselin itselleni matkalukemista. Kirjoittaja ei ollut tuttu (eikä ihmekään, sillä The Sherlockian on hänen esikoisjännärinsä), mutta takakansi lupasi mukavia, nimittäin näihin tosiseikkoihin perustuvan mielikuvitustarinan:

  1. Sherlock Holmes –fanit järkyttyivät syvästi vuonna 1893, kun Conan Doyle yhtäkkiä otti Holmesin hengiltä tarinassa ”The Final Problem”. Lontoossa tätä surtiin kuin oikean ihmisen kuolemaa: jotkut pitivät surunauhaa hihassaan.
  2. Holmes-tauon aikana Sir Arthur Conan Doylen tiedetään auttaneen Scotland Yardia murhaajan jäljityksessä.
  3. Vuonna 1901 Conan Doyle yhtäkkiä herätti Holmesin henkiin. Syytä tähän hän ei koskaan kertonut. Kirjailija piti tarkkaa päiväkirjaa, mutta Holmesin paluuta edeltävien kuukausien merkinnät ovat kadonneet.
  4. Vuonna 2004 Sherlock Holmes –tutkija ilmoitti löytäneensä Conan Doylen puuttuvan päiväkirjan, joka on ollut kateissa kirjailijan kuolemasta asti. Ennen kuin hän julkaisi yhtään tietoa, hänet löydettiin murhattuna – kuristettuna omiin kengännauhoihinsa. Päiväkirja oli tietymättömissä.

Voiko kaikki tuo olla totta? Ilmeisesti. Joka tapauksessa, The Sherlockian kuulosti kutkuttavalta mysteeriltä! Enkä pettynyt.

Kirjaa ei ole vielä suomennettu. Lisää tietoa englanninkielisestä versiosta esimerkiksi täältä: http://www.thesherlockian.com/about/

Mainokset

Kommentit»

1. Anna Tuurala / Atena Kustannus - 10. Touko, 2012

Hei! Huomasin keskustelun ja halusin tiedottaa, että julkaisemme kirjan suomeksi heinäkuussa.

2. Jonna Lehtinen - 23. maaliskuu, 2012

Täytyy kyllä tunnustaa, etten itse ole koskaan ollut suuri Sherlock-fani, mutta tämä kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta! Jos oikein Google-hakuani tulkitsin, Sherlockian on julkaistu jo vuonna 2010. Onkohan tämä aiettu suomentaa?

Törmäsin muuten vasta muutama viikko sitten Sherlock Holmes – Kootut kertomukset -kirjaan, joka sekin on julkaistu jo vuonna 2010. Kyseisessä teoksessa on uudelleen suomennettuina useita kymmeniä lyhyitä Sherlock Holmes -tarinoita. Ehkä uusien suomennosten myötä pääsisin kiinni Sherlockiin paremmin kuin tähän mennessä. Onko joku lukenut tuota Kootut kertomukset -kirjaa?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: