jump to navigation

Uusia Poirot-elokuvia Yleltä 7. huhtikuu, 2012

Posted by Kirsi Hietanen/Kirsinkirjanurkka in Dekkariuutisia.
trackback

Uusia Poirot-elokuvia Yleltä

Olettehan huomanneet, että Yle esittää kaksi uutta Poirot-elokuvaa?

Tähän ”kirjoitukseen” on pakko vielä lisätä linkki hienoon Villa Derrickeria -blogiin, jossa Derrickus ansiokkaasti esittelee Poirot-televisiointeja. Loistavaa blogia kannattaa seurata muutenkin, jos dekkaritelevisioinnit ja -elokuvat kiinnostavat.

Mainokset

Kommentit»

1. Leena Korsumäki - 18. huhtikuu, 2012

Olen ihan samaa mieltä. Murhenäytelmän dramatisointi on sarjan huonoimmasta päästä (tosin en minä niitä varhaisimpia enää kovin hyvin muista).

Minulla on tunne, että vuosien saatossa David Suchet on halunnut muuttaa Poirot’n hahmoa humoristisesta ja jopa koomisesta vakavampaan ja ennen kaikkea tuomitsevampaan suuntaan (kuin mitä Christie kirjoitti). Idän pikajunan arvoitus oli tästä hyvä esimerkki.

Wikipedian mukaan viimeiset filmatisoinnit tehdään tänä vuonna: Neljä suurta, Kuolleen miehen huvimaja, Norsun muisti, Esirippu : Poirot’n viimeinen juttu sekä Herkuleen urotyöt. Hastingsin pitäisi olla mukana ainakin Esiripussa, jos romaanille ollaan uskollisia. Toivottavasti saavat Hugh Fraserin mukaan.

2. Tiina Maria Onni - 18. huhtikuu, 2012

Nyt kun nämä on nähty: ensiksi esitetty elokuva kuului kategoriaan ”saanut liikaa ohjelma-aikaa”. Olin todella pettynyt. Poirot istui junassa, matkusteli, käveli, ja välillä henkilöitä näytettiin piiiitkitetyissä kohtauksissa. Loppukohtauskin oli melodraamaa ikävystyttävimmillään.

Sen sijaan toinen elokuva ”Kurpitsajuhla” oli paljon parempi. Juonen seuraamista häiritsi tosin se, että digiboksini sulkeutui itsestään kolme kertaa elokuvan aikana. Sen käynnistyminen kestää aina melkein minuutin, joten eräitä kiinnostavia yksityiskohtia meni minulta ohitse.

Kumpikaan näistä ei mielestäni ollut yhtä vaikuttava kuin ”Idän pikajunan arvoitus,” joka oli erinomainen, vaikkakin synkkä.

Hastingsiä ja neiti Lemonia on kyllä ikävä!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: