jump to navigation

Komisario Lewis jatkuu 12. Touko, 2012

Posted by Kirsi Hietanen/Kirsinkirjanurkka in Dekkariuutisia.
trackback

Ilouutinen kaikille hyvälaatuisten brittidekkarien ystäville! Yle1:llä jatkuu tänään Komisario Lewis uusilla jaksoilla. Viides tuotantokausi esitetään nyt kevätkesällä, joten yliopistokaupunkiin sijoittuvaa herkkua on tarjolla  neljän viikon ajan. Jaksot ovat kunnollisia puolentoista tunnin mittaisia pläjäyksiä eivätkä mitään hätiinsä neljänkymmenen minuutin pikajaksoja. Kuudes tuotantokausikin on jo Britanniassa esitetty, joten sekin pian saataneen Suomeen. Toivottavasti ainakin!

Kyseessähän on legendaarisen Komisario Morsen spin off -sarja. Morse perustui pääosin Colin Dexterin romaaneihin, ja Dexter on käsittääkseni mukana ainakin taustalla tässä uudessakin sarjassa, hänellä kun on oikeudet Lewisin hahmoon. Spin off -sarjaksi Komisario Lewis on mielestäni poikkeuksellisen onnistunut, eikä vähiten onnistuneiden näyttelijävalintojen takia. Lewisia on alusta asti näytellyt sympaattinen Kevin Whately, johon ihastuin jo 80-luvulla mainiossa Näkemiin vaan, muru! -sarjassa. Lewisin työparina on persoonallinen James Hathaway, jota näyttelee karismaattinen Laurence Fox. Muistan joskus lukeneeni, että Whately itse ehdotti Foxia rooliin, ja se olikin nappivalinta.

Lisää sarjasta Ylen sivuilta, ja jaksot ovat kahden viikon ajan nähtävissä myös Areenassa.

Mainokset

Kommentit»

1. Keijo Kettunen - 4. kesäkuu, 2012

Vera-sarjan esitys Suomessa on kuulemma siirretty vuoteen 2013 eikä tarkkaa uutta ajankohtaa ole lyöty vielä lukkoon. Britanniassa sarjaan on tehty vastikään uusia jaksoja, ja Yle haluaa esittää koko isomman satsin samassa paketissa aiempien episodien kanssa.

Briteissä ryhdytään muuten tänä vuonna kuvaamaan minisarjaa myös Cleevesin Shetlanti-romaanin Punaista tomua pohjalta. Hauskaa olisi jos sekin tulisi joskus Suomen kuvaruutuihin. Kaikki Shetlanti-kvartetin kirjathan ovat kyllä ilmestyneet suomeksi Karistolta.

2. Kirsi Hietanen - 4. kesäkuu, 2012

Yle ei näemmä oikein saa ohjelmakarttaansa valmiiksi. Ymmärsin ainakin jossakin välissä niin, että la 9.6. piti Lewisin tilalla alkaa Ann Cleevesin kirjoihin perustuva Vera-sarja, mutta nyt näyttääkin Lewis jatkuvan upouusilla kuudennen tuotantokauden jaksoilla, joita niitäkin on neljä kappaletta. Hyvä niinkin!

3. Leena Korsumäki - 22. Touko, 2012

Olen täsmälleen samaa mieltä! Varsinkin tämä virke voisi olla suoraan myös meikäläisen suusta:
”Komisario Lewis on mielestäni poikkeuksellisen onnistunut, eikä vähiten onnistuneiden näyttelijävalintojen takia.”

Morse-sarjaa dvd:ltä tulee katsottua muutaman vuoden välein uudestaan. Kestävät yhä uudelleen katsomisen, vaikka tapahtumat ja juonet muistaa jo ulkoa.

4. Kirsi Hietanen - 13. Touko, 2012

Pikkuisen oli pakko käydä korjaamassa kirjoittamiani tietoja. Innostuksissani nimittäin luin tuon Ylen tiedotteen väärin, ja luulin jaksoja olevan tulossa saman tien peräti tusinan verran. On kuitenkin tyydyttävä nyt vain neljään, mutta onhan se huomattavasti tyhjää enemmän!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: