jump to navigation

Dekkarinystäville tv-sarjoja 21. lokakuu, 2012

Posted by Kirsi Hietanen/Kirsinkirjanurkka in Dekkariuutisia.
trackback

Tänään sunnuntaina 21.10. alkaa Yle1:llä ruotsalaisen Arne Dahlin dekkareihin perustuva tv-sarja. Vähän hämmentävästi kymmenosaisen sarjan kaksi ensimmäistä osaa eli Pudotuspeli on esitetty aiemmin. Tänään näytetään ensimmäinen puolikas kolmen tunnin jaksosta Verikyynel. Arne Dahlhan on salanimi, jonka taakse kätkeytyy kirjailija ja kriitikko Jan Arnald. Hämmentävää on myös, että Puodotuspeli näyttäisi olevan kirjasarjan kakkososa ja Verikyynel aloitusosa. En ole Dahlin trillerisarjaa ehtinyt koskaan lukea, vaikka aikomus kyllä on ollut.

Maanantain myöhäisillassa alkaa huomenna ma 22.10. Tess Gerritsenin dekkareihin perustuva sarja Rizzoli & Isles. Gerritsenkään ei ole minulle tuttu muuta kuin nimenä, mutta suositulla kirjailijalla lienee faneja Suomessakin.

Mainokset

Kommentit»

1. Keijo Kettunen - 23. lokakuu, 2012

Tv-osien järjestys selittynee pitkälti sillä, että Pudotuspeli sijoittuu Verikyyneltä aiempaan ajankohtaan ja kuvaa A-ryhmän syntyvaiheita 1997. Näin siitä huolimatta, että Verikyynel ilmestyi ensin ja Pudotuspeli vasta sen jälkeen. Niinpä tuntuu kohtalaisen luontevalta, että tv-sovitukset on aloitettu juuri Pudotuspelistä.

Kirjailija Marianne Peltomaa muuten teki Dahlista (joka tuolloin vieraili Helsingin kirjamessuilla) erinomaisen haastattelun Ruumiin kulttuurin numeroon 4/2008. Kannattaa etsiä käsiin ja lukea. Siitä selviää sekin, miksi Dahl teki kymmenosaiseksi aiottuun sarjaan vielä yhdennentoista romaanin Elva.

2. Leena Korsumäki - 22. lokakuu, 2012

Kuulin, että Yle joutui siirtämään Arne Dahl -sarjan esittämistä televisiossa joidenkin dvd-levitysoikeuksien vuoksi. Tarkempaa tietoa minulla ei ole.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: