jump to navigation

RIKOS KANNATTAA -KIRJOITUSKILPAILUN VOITTAJA ON MILLA OLLIKAINEN 28. lokakuu, 2012

Posted by Leena Korsumäki in Dekkariseurassa tapahtuu.
Tags: , , , ,
trackback

Milla Ollikainen on voittanut Like Kustannuksen ja Suomen dekkariseuran Rikos kannattaa -kirjoituskilpailun käsikirjoituksellaan Veripailakat. Ollikainen saa 2000 euroa ja option käsikirjoituksen julkaisemiseen.

Kilpailuun osallistui noin 230 tekijää. Esiraati, johon kuuluivat Liken kustannustoimittajat Jaakko Launimaa ja Stella Vuoma sekä kustannuspäälliköt Petri Stenman ja Harri Haanpää, valitsi varsinaisen raadin luettavaksi yhdeksän
käsikirjoitusta. Raadin – Suomen dekkariseuran edustaja, filosofian tohtori Outi Karemaa, rikoskirjailija Tuomas Lius ja Harri Haanpää – päätös oli yksimielinen. Jokainen asetti ensimmäiselle sijalle saman käsikirjoituksen.

Rikos kannattaa -kilpailun voittanut, Kolarista lähetetty teos on raikas ja vaarallinen kuin talvinen pakkasyö. Tekijä onnistuu yhdistämään klassisen ”kuka-sen-teki”-dekkarin suomalaiseen kansanperinteeseen ja vaiettuun lähihistoriaamme – ja ylläpitämään jännityksen loppuun asti. Teksti on vahvan visuaalista, taitavan miljöön kuvaus ja
kadehdittavan elävät hahmot istuvat onnistuneesti rikostarinaan. Tekijä hallitsee dialogin, sen kieli- ja murremaailmat. Milla Ollikaisen käsikirjoitus Veripailakat näyttää tekijänsä osaamisen, hänen valmiutensa kirjailijana.

Mainokset

Kommentit»

1. Jonna Lehtinen - 29. lokakuu, 2012

Onnea voittajalle!
Klassinen palapelidekkari, jossa on suomalaista kansanperinnettä ja lähihistoriaa kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Olisikohan missään nähtävillä pientä näytettä tästä voittajatekstistä?
En malttaisi odottaa mahdollista kirjan julkaisua 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: