jump to navigation

Johtolanka-veikkauksia! 19. tammikuu, 2014

Posted by Jonna Lehtinen in Dekkariseurassa tapahtuu.
Tags: , ,
trackback

Hyvää vuotta 2014, joka myös on Dekkariseuran 30-vuotisjuhlavuosi!

Juhlavuoden alkamisen vuoksi odotin vuoden vaihtumista ja uuden vuoden alkamista innokkaasti. Monenlaista mukavaa on luvassa!

Johtolanka-palkinnon etupuoliVuoden alkamiseen dekkari-ihmisellä on kuitenkin jo monet vuodet kuulunut  jännitystä: julkistetaanhan Johtolanka-palkinnon saaja aina alkuvuodesta.

Vaikka en Johtolanka-palkintoraatiin kuulukaan, pitkin vuotta olen lukiessani pohtinut: ”Olisiko tässä dekkarissa ainesta Johtolanka-voittajaksi?” Televisiota katsellessa olen miettinyt: ”Olisiko tämä ohjelma Johtolankansa ansainnut?” Erilaisissa tapahtumissa käydessänikin olen huomannut ajattelevani, olisiko tämä juuri sellainen Johtolanka-palkinnon mahdollisesti saava dekkariteko.

Tämän vuoden Johtolanka-raatilaiset Jari Hanski, Katriina Harviainen ja Jussi Lähde ovat varmasti pohtineet asiaa vielä enemmän. – Hatunnosto heille tässä samalla!

Raatilaiset ovat saaneetkin olla tarkkana: vaikka viime vuosina palkinto on mennytkin dekkarille, palkinnon voi saada mikä tahansa kotimainen dekkariteko. Kyseeseen voi siis tulla esimerkiksi romaani, novellikokoelma, elokuva, kuunnelma, tv-sarja, tutkielma tai muu alaan liittyvä merkkiteko. Skaala on siis laaja!

Koska palkinnon voittajan julkaisun odottaminen on vielä jännittävämpää, jos on itse täyttänyt veikkauslomakkeen, ajattelin kysellä täällä blogissa Johtolanka-veikkauksia. Samalla saamme kerättyä mielenkiintoa herättäneitä dekkareita ja dekkaritekoja tänne blogiinkin.  Sain nimittäin vuoden vaihteessa koonnin viime vuoden tapahtumista blogissa. Siitä kävi ilmi, että luetuin postauksemme on ollut Vuonna 2012 löydettyjä dekkarihelmiä. Vinkit siis kiinnostavat blogin lukijoita, vaikka kommentointi jäisikin vähäisemmälle.

Jos siis sinä olisit Johtolanka-raadin yksinvaltias, mille vuoden 2013 kotimaiselle dekkariteolle antaisit Johtolanka-palkinnon?

P.s. Johtolanka-palkinnon historiaa voi lukea Dekkariseuran nettisivuilta. Sivuilta löytyy muun muassa komea luettelo kaikista 29 palkitusta – raadin antamine perusteluineen!

Mainokset

Kommentit»

1. Maako - 21. lokakuu, 2014

Ari Paulow on myös varteenotettava dekkaristi.

2. T-vi - 24. tammikuu, 2014
3. Tuulikki - 24. tammikuu, 2014

Omaksi kotimaiseksi suosikiksi on noussut vuosien varrella Max Manner, kun kirjoittaa kirja kirjalta vaan vetävämmin ja ansaitsee ilman muuta tämän palkitsemisen. Uusi tarina on aina edellistä taitavammin ja ajatuksella rakennettu ja nimenomaan juuri se yllättävä juonikkuus ja käänteet, jota ainakin minä dekkareilta kovasti kaipaan. Myös naisnäkökulman hän hallitsee suvereenisti, mikä tärkeää. On ollut kyllä ilahduttavan nousujohteista häneltä. Manner osaa kiehtovan tarinan kuljetuksen ja edustaa suomalaiseksi harvinaisempaa skandinaviamaista kerrontaa eikä tosiaan häpeä kyllä suurtenkaan nimien joukossa, voisi jopa olettaa tosissaan syntyvän jonkinlaista muutakin kirjallisuutta häneltä kuin ”vaan” näitä dekkareita.
Toinen poikkeuksellinen tekijänimi on Antti Tuomainen, mutta hänhän on kai voittanut juuri jokunen vuosi sitten, joten välillä uusien vuoro.

4. Jonna Lehtinen - 23. tammikuu, 2014

Kiva, että olette käyneet kertomassa ehdokkaanne! Rönnbackan Julman (ja sarjan ekan osan Operaatio Troijalaisen) keväällä luinkin. Julman kanssa aika vierähtikin nopeasti, sen verran koukuttava juoni kyllä siinä on. Kilven uusin on vielä alati kasvavassa Vielä lukematta -pinossa.

Olisi mukava kuulla perusteluitannekin. Mikä näissä on mielestänne sellaista, että ne Johtolanka-voittajia voisivat olla?

Lisää veikkauksiakin olisi mukava lukea! Onko kellään mielessä esim. dekkaritekoa, jota voisi ajatella Johtolangan saajaksi?

5. Heli - 23. tammikuu, 2014

Christian Rönnbacka – Julma

6. --- - 19. tammikuu, 2014

Marko Kilpi, Kuolematon.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: